Top 8 Locuri de Vizitat în Brașov și Împrejurimi

Iubesc să mă plimb prin diferite locuri îmbibate cu trecerea timpului. Iubesc stilul vechi, plin de istorie. Simt și respir acea emoție a unei epoci trecute. Vara asta am avut ocazia să trăiesc o astfel de experiență. Hai cu mine să îți prezint top 8 locuri de vizitat în Brașov și împrejurimi!

Dragă Brașov, vreau să-ți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine. Era ora 5:50. Alarma suna în tăcerea dimineții. Somnoroasă, am reușit să o opresc. Credeam că nu mă voi putea trezi, însă entuziasmul îmi invadase tot corpul și a fost ca o cafea tare pe care o bei dimineața când ești foarte obosit. Uite-mă în tren! Aveam un zâmbet larg de copil și eram nerăbdătoare să ajung la destinație.

Ora 9:30 anunța gara Brașov. Nu aveam nicio idee cum să ajung la locul în care urma să mă cazez, însă mi-am zis: „Tocmai acesta este farmecul, așa că bucură-te de absolut orice!”. Cum vă spuneam mai sus, simțeam în tot corpul o vibrație. Trecutul îmi invada tot corpul, însă un trecut plăcut, unul istoric.

Am stat doar două zile, însă au fost pline de locuri și peisaje frumoase. M-am decis să dedic acest articol Brașovului și să împărtășesc cu voi tot ce am putut vedea acolo și, cine știe, poate vă vor inspira.

Strada Sforii – Cea Mai Vizitată Stradă Din Brașov

„Este cea de-a treia cea mai îngustă stradă a Europei”. Când am citit asta nu am crezut că este așa. Ajunsă acolo, am realizat că într-adevăr chiar este. Se află între străzile Cerbului și Poarta Șchei. Am stat minute bune și nu-mi puteam dezlipi ochii de la ea. Din poze nu puteți înțelege cât de mică e, însă recomand să o vedeți. M-am întristat puțin când am observat că pereții de acolo sunt desenați și nu pot înțelege de ce oamenii distrug locurile unice din țară.

Biserica Neagră – Un obiectiv turistic de neratat în Brașov

  • Save

Obține ghidul meu complet de călătorie gratuit!

  • Save

Nu am cuvinte să descriu Biserica Neagră, aflată în Curtea Johannes Honterus. Pur și simplu ți se taie răsuflarea când o privești. Exteriorul este uimitor, iar când deschizi o ușă de o înălțime impunătoare, vei găsi lucruri impresionante. Descoperi o lume ireală, plină de emoție și chiar se potrivește vorba „ți se face pielea de găină”. Arhitectura este una aparte și chiar am fost surprins plăcută să văd că se renovează și că au grijă de acest monument istoric.

Castelul Bran – Cea mai importantă atracție turistică din afara Brașovului

Nu ai cum să ajungi la Brașov și să nu vizitezi Castelul Bran, să te simți pentru câteva ore o prințesă/un prinț. Eleganța cu care te primește te face să stai și să savurezi fiecare colțișor, fiecare obiect, fiecare priveliște ce se întrevede prin geamurile Castelului. E încărcat cu istorie și cu o energie pozitivă. E a treia oară când ajung aici, însă de fiecare dată descopăr alte lucruri și detalii minunate. Sunt sigură că nu va fi și ultima dată când am fost acolo.

Bistro de l’Arte – Un Restaurant Cozy, dar și unul din locurile pline de istorie din Brașov

Vrei să ai parte de un mic dejun delicios într-un ambient relaxant?  Piața George Enescu, 11Bis plasează Bistro de l’Arte într- o zonă retrasă în care vei găsi un loc elegant cu un personal atent. Cu siguranță te vei simți răsfățat. Mic dejunurile sunt delicioase și-ți vei începe ziua într-un mod plăcut. Aștept recomandări de la voi cu alte locuri din Brașov unde mănânci bine și vrei să te reîntorci cu drag.

La final, cum v-ați obișnuit, vă mai las câteva poze de prin Brașov.

Nu v-am povestit despre istoria lor, deoarece sper că v-am făcut curioși și veți plănui o excursie până acolo pentru a simți și voi ceea ce am simțit și eu când am aflat atât de multe povești care m-au făcut să apreciez fiecare loc peste care și-a lăsat amprenta într-un mod plăcut trecerea anilor. Vreau să-i mulțumesc Brașovului pentru că m-a primit într-un mod pe care nu-l pot explica în cuvinte, dar și oamenilor care au încercat și au reușit să conserve fiecare amintire a trecutului. Chiar avem o țară frumoasă, plină de surprize și priveliști care te fac să crezi că visezi. Iubesc să vizitez această Românie unică, să scriu despre ea și, într-un final, să vă povestesc aceste experiențe.

Bastionul Țesătorilor – Una din atracțiile turistice din Cetatea Brașovului

Atracții turistice în Brașov - Bastionul Țesătorilor
  • Save
Bastionul Țesătorilor

Poarta Ecaterinei și Poarta Șchei – Două obiective turistice istorice în Brașov

Zidul Mănăstirii Franciscane Din Piața Sfântului IoanCea Mai Mare Lucrare Murală Din Interiorul Cetății Brașovului

Piața Sfatului – Un Loc Plin De Poveste Din Brașov

Da, cam atât am mers în prima zi. Ha! Ha! Nu e rău deloc, însă nu-mi mai simțeam efectiv picioarele!

  • Save
Numărul de pași din ziua vizitei în Brașov

Sper că v-a plăcut și aștept păreri, dar și sugestii de viitoare articole și de locuri frumoase de vizitat. Nu uitați să vă abonați pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă pe aici! ♥

Recent am citit într-o carte o chestie ce mi s-a părut frumoasă și vreau să o împărtășesc cu voi. Nu este legată de articol, ci de viață și percepția noastră despre ea: „Să întrebi e o rușine de moment, să nu întrebi e o rușine de-o viață”.

  • Save