Notificarea lui 2020

E 29 decembrie și m-am gândit că a venit timpul să aștern pe foaie tot ce simt/am simțit despre 2020. Asta da provocare. Uite e deja ora 13:19 și știu asta nu pentru că m-am uitat la ceas, ci pentru că mi-a vibrat telefonul, primind notificare cu numărul de cazuri- 4.637. Ce mod bizar de a-ți da seama cât este ora. Un an ce s-a raportat la toate știrile de la TV, de pe internet, la toate notificările de pe telefon, la frică, la speranță. Eu lui 2020 i-aș pune numele de Notificarea lui 2020.

Cine s-ar fi așteptat?

„Mai am mult de învățat și de sedimentat tot ce mi-ai oferit, dragă 2019, dar știu că 2020 va fi cel care va continua ce ai început tu.”. Așa scriam eu despre anul 2019 (Am râs, am iubit, am plâns) și aveam speranțe mari în legătură cu 2020. Știam că va fi un a plin de încercări, fiindcă venea ultimul an de facultate, examene, licență. Nu m-aș fi gândit că și simplul ieșit din casă va fi la fel de provocator. Cine s-ar fi așteptat?

Ianuarie și februarie au fost niște luni de acomodare cu gândul că a început 2020, a fost penultima mea sesiune, nu prea am simțit cum au trecut. Însă, urma luna martie…abia așteptam. Venea ziua mea și așa găseam un moment în care să uit de tot stresul de la facultate. Cum nu toate se și întâmplă cum vrem, la începutul lunii martie se declara stare de urgență în România. Cum vă spuneam, Notificarea lui 2020. Primele două luni din an nu au fost destul de sigure în ceea ce privește virusul și nimeni nu știa ce se întâmplă.

Martie?

Din martie, viața fiecăruia ni s-a schimbat. Nu știu cum a fost la voi, dar eu am trecut printr-o multitudine de stări, de gânduri, de întrebări. A fost primul an când de ziua mea am stat în casă și printre toate știrile care apăreau din moment în moment am încercat să fac cea mai bună zi. Am scris și un articol (23) pe care l-am postat atunci, pentru că am vrut să mi-l amintesc mereu. La facultate, semestrul al doilea l-am parcurs online, a fost destul de dificil. Nimeni nu era învățat cu acest mod de predare și de examinare. Nu înțelegeam mai nimic, nu mă puteam concentra, intram în panică și nu știam dacă voi reuși să-l duc la bun sfârșit.

Să vă mai spun că de Paște am stat în București, pentru că orașul în care locuiesc ai mei, Suceava, era în carantină? Nu am vrut să mă pun sau să-i pun pe ei în pericol, așa că am ales să petrecem Paștele video. A fost extrem de dificil să știu că ei sunt departe, într-un oraș care era în momentul acela în fruntea clasamentului în ceea ce privește numărul de cazuri. Ne-am adaptat și ne-am împăcat cu ideea că suntem sănătoși și că vom petrece Crăciunul împreună, ceea ce s-a și întâmplat și sunt extrem de recunoscătoare pentru asta.

Panică?

2020 mi-a oferit șansa de a mă provoca să mă descurc cu frica și panica. Voi ați trecut prin episoadele de frică de a ieși din casă până la magazin? De a dezinfecta produsele pe care le cumpărați? Am experimentat aceste lucruri la începutul pandemiei. Ajunsesem într-un moment în care știam că nu e bine să gândesc așa. Preferam să nu ies din casă și să stau să ma uit la tot ce mass-media ne livra în fiecare zi. Toxic. Treptat am realizat că nu e sănătos, pentru că îmi făceam tot felul de scenarii în cap și mai mult mă panicam.

Sunt sinceră și vă spun că tot haosul cu facultatea și cu licența m-a ajutat să mă distrag de la tot ce se întâmpla în toată lumea.

  • Save

Obține ghidul meu complet de călătorie gratuit!

  • Save

A fost doar un an rău?

2020 nu a fost un an doar rău sau plin de necazuri. Nu pot să spun că a trecut toată pandemia și că am scăpat, că a fost doar un an și gata, pentru că după cum observăm și 2021 va continua cu la fel de multe provocări. Mie 2020 mi-a oferit și multe satisfacții și lecții extrem de prețioase. Mi-am îndeplinit prima dorință pe care mi-am pus-o la final de 2019, și anume, am luat licența și am terminat facultatea de Drept într-o perioadă dificilă. Tot contextul a fost unul nou și mi-am depășit anumite limite.

2020 m-a provocat să fac sport și în casă, să încep să practic yoga, de care voiam de mult timp să mă apuc. Declararea stării de urgență a fost acel moment în care mi-am descărcat o aplicație și am început să descopăr cât de flexibil îmi este corpul. De fiecare dată când mă simțeam copleșită și plină de energie negativă, mă așezam într-un loc și meditam. Îmi place că am făcut din asta o obișnuință și încerc să meditez de câte ori am nevoie. După cum vă spuneam în articolul de anul trecut, 2019 m-a învățat să-mi iubesc corpul, iar 2020 m-a ajutat să continui acest proces, mai am multe de descoperit și de sedimentat, dar observ un progres și asta e cel mai important.

Mulțumesc, draga an, pentru că mi-ai oferit timp să fac ceea ce-mi place. Să citesc mai mult, să scriu, să mă ocup de hobby-uri. M-ai încurajat să încep noi etape, să îmi caut o nouă locuință (O nouă locuință), să descopăr că mereu poți să te reorientezi, că poți face absolut orice.

Ce am învățat?

2020, mi-ai oferit atâtea momente în care am stat doar cu mine în fața fricilor. M-ai obligat să le înfrunt, pe unele să le accept, iar pe altele. Îți mulțumesc. Amuzant sau nu, m-ai făcut să descopăr cum să nu te plictisești stând în casă. Când ai crezut că m-am plictisit suficient, m-ai trimis într-o nouă casă. Cred că toți ne-am descoperit o pasiune pentru gătit în acest an. Cine s-ar fi gândi că voi face eu papanași? Nu a fost un an plictisitor! 😆

Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o a fost să mă bucur de orice lucru, chiar și de unul mărunt, să fiu recunoscătoare pentru orice. Înainte de 2020, nu știam să mă bucur la maxim de ce aveam și nu realizam că e minunat să trăiești clipa. Încă sunt la începutul acestei realizări, însă mă simt împlinită că am putut conștientiza această greșeală.

Dream board? Listă cu dorințe? Lista realizărilor?

Cred că la finalul fiecărui an auziți despre lista de dorințe pe care o scrie toată lumea. Eu obișnuiesc de mulți ani să fac o listă de dorințe, dar înainte de a face asta, mă uit pe cea din anul curent și văd ce mi s-a îndeplinit și ce nu. La finalul lui 2020 m-am gândit să-mi fac un dream board. Cum fac asta? Mi-am cumpărat un panou de plută, pe care am prins anumite imagini sau anumite cuvinte ce reprezintă dorințele mele. Am de gând să-l pun într-un loc accesibil, iar în fiecare dimineață să mă uit la el și să-mi imaginez că deja am tot ce e acolo. Voi faceți asta? Ați încercat un dream board?

Concluzii

Dragă 2020, te apropii de final, dar vreau să-ți mulțumesc pentru tot ce mi-ai oferit. M-ai învățat să am răbdare, să apreciezi tot ce am și să le spun persoanelor de lângă mine mai des că îi iubesc și să mulțumesc pentru că am familia sănătoasă.

Vreau să vă mulțumesc, pentru că ați fost și anul acesta lângă mine și ați citit articolele postate și că v-ați răpit din timpul vostru pentru a face asta. Vă urez un an cât mai bun, plin cu sănătate, fericire, împliniri și toate dorințele să devină realitate. 

Notificarea lui 2020
  • Save

2021, te aștept! Fii blând și înțelegător! 

  • Save

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Share via
Copy link