Lista recomandărilor continuă! De data aceasta este vorba de lista recomandărilor de cărți. Nu, nu, nu cărți de joc sau cărți de colorat, ci cărți de citit! Da, da, acelea pe care le ții în mână, le citești, dând pagină după pagină. Poate fi o modă „învechită”, cum ar numi-o unii, însă eu cred că e una utilă și plină de savoare. Ar trebui să încerci, dacă deja nu ți-ai însușit-o. 😆 

Pe lângă cărțile, tratatele, legile, codurile, etc. 😆 de la facultate, îmi fac timp și pentru a citi ceva ce nu este legat de Drept. Mereu am încercat, încerc și voi încerca să-mi fac timp. 💡 

Voi încerca să vă povestesc despre cele mai recente cărți pe care le-am citit și nu, nu va fi prima carte: „Capra cu trei iezi” de Ion Creangă pe care, fie vorba între noi, dacă aș citi-o la vârsta asta aș înțelege conținutul într-un alt mod sau doar i-aș distruge farmecul. 😆 

Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul”- Robin S. Sharma

Besteller-ul „Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” este scris de Robin S. Sharma și se încadrează în categoria „Dezvoltare spirituală”. Este vorba de o dezvoltare morală, de una personală, dar și de una spirituală. Aceasta este scrisă sub forma unei fabule despre un avocat bogat și talentat care îşi dă seama de lucrurile cu adevărat importante în viață atunci când suferă un atac de cord, aflându-se în sala de judecată. Nu vă spun mai multe despre ea, pentru că i-aș distruge farmecul. Chiar autorul spunea următorul lucru: „Cum îți hrănești corpul, așa îți hrănești și mintea”.

  • Save

Sapiens. Scurtă istorie a omenirii”- Yuval Noah Harari

Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” de Yuval Noah Harari este un Bestseller New York Times ce a fost tradus în peste 40 de limbi și pune în discuție istoria despre noi înșine, ne îndeamnă să privim în viitor. Este o carte extraordinar de interesantă, provocându-te încă de la primele pagini să vrei să descoperi din ce în ce mai multe lucruri. Pe lângă această carte, Yuval Noah Harari a scris și „Homo Deus. Scurta istorie a viitorului” pe care urmează să mi-o achiziționez, pentru că sunt foarte curioasă de ce voi descoperi acolo.

  • Save

Străinul”-  Albert Camus

Străinul” de Albert Camus este ultima carte citită și încă mă aflu sub impactul acesteia. Pentru a vă provoca să o citiți vă voi cita ceea ce scrie pe spatele acesteia: „În societatea noastră, orice om care nu plânge la înmormântarea mamei lui riscă să fie condamnat la moarte. Voiam să spun pur și simplu că eroul cărții este condamnat pentru că nu se prinde în acest joc. Astfel, el este străin de societatea în care trăiește, rătăcește, la marginea ei, prin foburgurile vieții private, solitare, senzuale. Și tocmai de aceea cititorii au fost tentați să-l considere o epavă. Ne-am face totuși o idee mult mai exactă despre personaj, în orice caz, mult mai apropiată de intențiile autorului, dacă ne întrebăm prin ce anume Meursault nu se prinde în joc. Răspunsul e simplu: refuză să mintă. Să minți nu înseamnă numai să spui ceva ce nu este. Ci și, mai ales, să spui ce este și, în ce privește sufletul uman, să spui mai mult decât simți. E ceea ce facem cu toții, în fiecare zi, pentru a ne simplifica viața”.

  • Save

Kafka pe malul mării”- Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul cărții „Kafka pe malul mării”. Romanul prezintă o poveste plină de fantezie a aventurilor unui adolescent care pleacă de acasă în căutarea mamei și a surorii dispărute cu mult timp în urmă, dar și o relatare a șirului de coincidențe care-l leagă de un vagabond pe nume Nakata ce suferă de pe urma unei traume din timpul războiului. Ceea ce am observat pe parcursul lecturii e că trebuie să fii foarte atent și să te concentrezi, pentru că poți pierde foarte repede șirul întâmplărilor.

  • Save

Proiectul Rosie”- Graeme Simsion

Proiectul Rosie”, este scrisă de Graeme Simsion. Am citit pe un site de știri din Londra următoarea idee despre această carte: „Romanul de debut al lui Graeme Simsion e un basm din epoca noastră. E o parabolă despre puterea izbăvitoare a iubirii. Avem de-a face cu un roman spiritual și amuzant, al cărui umor e accentuat de narațiunea la persoana întâi într-un stil inexpresiv. Cititorul e mereu cu un pas înaintea protagonistului – și, totuși, acesta mai ascunde câteva surprize. Să sperăm că Simsion va continua în același fel.”

  • Save

De asemenea, vă recomand să citiți absolut orice este scris de F.M Dostoievski, „O zi din viața lui Ivan Denisovici” scrisă de Aleksandr Solijenițîn, orice carte scrisă de OSHO (vă asigur că după câteva cărți citite de el veți descoperi un tipar comun pe care-l folosește). Nu în ultimul rând, vă mai recomand să citiți „Arta magică a durutului în cot” de Sarah Knight, „M-am hotărât să devin prost” de Martin Page, dar și „Alt timp nu am” de SENECA.

Sper că a fost util acest articol și că vi s-a făcut poftă să citiți și să vă deconectați pentru câteva ore de lumea încurcată și agitată în care trăim. Pentru mine, cititul, este o gură de aer mult așteptată după o zi plină de activități repetate, de stres și de un program bine stabilit. Voi mai scrie pe parcurs despre ceea ce citesc și despre ceea ce am descoperit. Vreau să închei acest articol printr-un pasaj luat din cartea „Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” scrisă de Robin S. Sharma: „Nu este nimic nobil în a fi superior unei alte persoane. Adevărata noblețe constă în a fi superior celui care ai fost înainte”.

Pe curând! ♥

D.

  • Save

P.S.: Găsiți pe Instagram o mică surpriză pentru voi, dar și pe Facebook ♥

Rating: 5.0/5. From 7 votes.
Please wait…
  • Save

About The Author

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Share via
Copy link