Cum să îți păstrezi pasiunea pentru cafea în București

Fiecare dintre noi are măcar o pasiune. Unii au mai puține, unii cred că nu au, dar încă nu le-au descoperit, iar alții au doar una singură. Cele mai importante pasiuni pe care le am sunt: pasiunea pentru scris de care v-am povestit și pasiunea pentru cafea. EFECTIV iubesc cafeaua! Da, pot declara că iubesc cafeaua. Chiar așa e. Îți voi arăta cum să îți păstrezi pasiunea pentru cafea în București!

cum să îți păstrezi pasiunea pentru cafea în București!
  • Save
 ⇑ Probabil ați văzut poza și pe Instagram ♥

Știți voi perioada aia când te amăgești că bei cafea și-ți cumperi diferite pliculețe de 3 în 1 (cunoașteți plicurile alea) și spui că bei cafea? Hai, trebuie să o știți. 😆 Toți am trecut prin asta. Așa a început totul la mine- această pasiune aromată.

Intrând la liceu, în clasa a IX-a, am început să descopăr pliculețele de care vă spuneam. Mă amăgeam, însă îmi plăcea gustul și simțeam, ziceam eu, că-și fac efectul. Deja se declanșase obsesia pentru termosuri de diferite mărimi, culori, forme.

Pe atunci, când mă întreba cineva de ce nu beau cafea și de ce beau acea imitație, răspundeam că nu-mi place gustul de cafea, deși nu-i dădusem nicio șansă. Pe lângă faptul că ce beam atunci avea zahăr, eu îi mai adăugam. Dezastru cofeinar (ok, am inventat cuvântul ăsta). Venise clasa a XII-a și, na, bac, admiterea la Drept, oboseala mi-a zis totuși să-i acord o șansă cafelei. Nu am zis nu, însă nu m-am desprins de vechiul obicei. Eram destul de indecisă, așa că le-am alternat.

Pe la finalul liceului, eu și cafeaua ajunsesem cele mai bune prietene. Sorry, domnul 3 în 1. Bine, aș minți dacă aș spune că n-am mai băut. Câteodată mi se face poftă și îmi fac, dar în mare parte am evitat să mai beau. La zahăr nu renunțasem, să știți. Nu doar că devenisem cele mai bune prietene, ba chiar am ajuns să caut diferite documentare despre cafea, să fiu atentă în alegerea ei și să învăț să o savurez, nu doar să o beau dimineața pentru a mă trezi.

Sosise și momentul în care am venit în București la facultate. De aici pasiunea mea aromată prinsese contur. Ghiciți ce? Am renunțat la zahăr, pentru că cineva drag mie mi-a spus să încerc să beau cafeaua fără a-i adăuga ceva pentru a-i simți savoarea, aroma. Da, am reușit să beau cafeaua fără zahăr și îi mulțumesc, însă nu toată lumea poate face asta, dar vă sfătuiesc să încercați să o beți cu cât mai puțin zahăr, îndulcitor sau alte arome.

Pe lângă faptul că am continuat să beau cafeaua dimineața acasă, am început să caut diferite cafenele, să experimentez cât mai multe locuri cu cafea bună. M-am gândit să vă arăt pe unde mi-am băut eu cafeaua, în București și, cine știe, poate ne vedem pe acolo, împărtășind aceeași pasiune. Ordinea lor e aleatorie, nu este un top sau ceva de genul. Să începem!

  • Save
⇑ Vi se pare cunoscută poza?  😀 

5 To Go

Sigur ați auzit de acea cafenea unde orice băutură este 5 lei. Ok, sunt și câteva excepții, dar în mare parte așa este. De la început mi s-a părut un concept interesant, ba mai mult, acum 1 an a apărut un 5 To Go aproape de casă. A fost cea mai bună veste. Iubesc cafeaua de acolo, bine iubesc cafeaua în general, dar chiar este bună. Trebuie să încercați, mai ales că au niște pahare tare drăgălașe. Nu vă dau o adresă exactă, pentru că se află în mai mule locații, așa că puteți căuta pe google cel mai apropiat punct sau puteți descărca aplicația ( Da, au aplicație. Mi se pare super fain).

  • Save

Obține ghidul meu complet de călătorie gratuit!

  • Save

ORIGO

Este un loc extrem de interesant, având un design aparte și se găsește pe strada Lipscani 9. M-am îndrăgostit de prima dată când am intrat. Am stat mult timp să aleg o cafea, deoarece aveau o grămadă de sortimente. Până la urmă am ales o cafea din Etiopia. A fost aromată, nu am mai întâlnit un asemenea gust. Acea cafea chiar m-a trezit. Un sfat, dacă ați mai băut o cafea înainte, să nu alegeți Etiopia! (Vă spun din proprie experiență. Veți avea poate prea multă energie.) 😯 

Meron | Home of Coffee |

Am fost surprins plăcută când am descoperit că este Meron și în București. Băusem în Cluj și chiar mi-a rămas gândul și mi-am zis că voi reveni. Îmi place mult, iar cafeneaua din București e una selectă ce se află pe Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 40. Vei găsi tot felul de sortimente de cafea și nu numai.

TED’S COFFEE CO.

Cea la care am fost eu este plasată pe Calea Victoriei 224, dar are și ea, de asemenea, mai multe locații. Este o cafenea micuță, cochetă, având chiar și o terasă amenajată în fața ei. Cu siguranță veți găsi o bătură pe placul vostru. Există o mulțime de sortimente. Eu am băut un frappé, dar și un cappuccino. Au fost delicioase.

Tucano Coffee Guatemala 

Am descoperit cafeaua de la ei la un festival al cafelei organizat la Hanul Gabroveni din Centrul Vechi al Bucureștiului- Bucharest Coffee Festival. A fost o alegere bună să-mi iau de la ei, deși erau foarte multe brand-uri. Cafeneaua propriu-zisă de află pe Calea Dorobanților 18. Nu am ajuns, dar cu prima ocazie când voi fi prin zona respectivă, voi merge.

cum să îți păstrezi pasiunea pentru cafea în București! - Tucano
  • Save

EMOZIA  Coffee Manifesto

Este cea mai recentă cafenea pe care am vizitat-o, dar deja a devenit un loc de suflet. Mă simt acasă. Emozia a devenit locul unde soarele răsare chiar și în zilele ploioase. Este o cafenea micuță, însă oamenii de acolo au suflet imens. Personalul este extrem de amabil și atent cu tine, plecând de fiecare dată de acolo cu zâmbetul pe buze. Această poveste emoziană frumoasă se află pe strada Halelor 17. Mereu ai ocazia să încerci diferite sortimente de cafea și de fiecare dată ți se va spune întreaga istorie a celei alese.

Mi-a plăcut și m-a amuzat când cineva a întrebat dacă la mine cafeaua își mai face efectul sau dacă o beau de plăcere. Cred că știți deja răspunsul.  😆

  • Save

Pe parcurs voi mai scrie articole despre noi locații pe care le-am descoperit și nu doar despre cele care se află în București. Cum v-am promis, am creat categoria „Ce recomand?” și vor urma și recomandări de cărți și multe altele. Aștept păreri și idei noi. ♥

Săptămâna aceasta am citit o carte și bineînțeles că am descoperit o chestie ce m-a cutremurat puțin și cu cine să împărtășesc dacă nu cu voi: „(…) refuză să mintă. Să minți nu înseamnă numai să spui ceva ce nu este. Ci și, mai ales, să spui ce este și, în ce privește sufletul uman, să spui mai mult decât simți. E ceea ce facem cu toții, în fiecare zi, pentru a ne simplifica viața.”- Străinul- Albert Camus. 

  • Save

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Share via
Copy link