Cele mai interesante 13 locuri neștiute din București

Ce am mai văzut prin București sau ce am mai revăzut? Acum câteva săptămâni am luat din nou la pas Bucureștiul. Îmi era dor să-l descopăr, dar și să-l redescopăr. Mi-a lipsit, voiam să mă plimb fără a avea o destinație anume. V-am mai prezentat diferite locuri de vizitat, chiar în două articole, mai exact 10 locuri de vizitat în București în weekend și 12 Locuri De Vizitat În București. Mereu găsesc ceva nou, fie că e vorba de o străduță sau o arhitectură, fie un restaurant sau un muzeu. Chiar te surprinde acest oraș. Așa că și de data asta m-am gândit să împărtășesc cu voi locuri frumoase și neștiute din București.

Arome & Simbio

Sunt două localuri extrem de cochete, dedicate persoanelor vegane/vegetariene, însă meniul oferă și opțiuni persoanelor care nu au adoptat acest stil de a mânca. Au un aer tare familiar și te simți confortabil din primele momente. Personalul este drăguț și te face să-ți dorești să revii. Am stat pe terasă, pentru că era încă foarte cald afară, nu am avut rezervare, însă am avut norocul să găsesc o masă liberă.

Stadio Unirii (Social 1)

Stadio Unirii sau cum am mai menționat în articolele trecute Social 1 este locul în care mă simt cel mai bine. De la personal, până la mâncare, locație, totul este minunat. Chiar dacă acum are un alt nume, altceva nu s-a schimbat și am fost la fel de mulțumită, ca de fiecare dată.

  • Save

B4market

  • Save

Obține ghidul meu complet de călătorie gratuit!

  • Save

De ceva timp vedeam pe Instagram acest loc și îmi doream să ajung, dar nu se ivise ocazia. Până la urmă am trecut pe acolo și am fost surprinsă de cât de bine m-am simțit. Au un meniu destul de variat, iar personalul este unul extrem de amabil. Au și opțiuni pentru cei vegetarieni/vegani. Se află în parcul Floreasca și este chiar liniște, în ciuda faptului că este amplasat la stradă. Pot spune că este unul din acele locuri interesante și neștiute din București.

Cereal Crunch

Am mai fost acum doi ani și-mi era dor să revin. Cum am mai spus, conceptul este unul interesant, având o gamă variată de cereale. Mai mult îți ia să-ți alegi ce fel de cereale vrei să servești, decât mâncatul propriu-zis. 😆 

  • Save

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

Este a doua oară când îl vizitez, pentru că prima dată nu a fost suficient pentru a mă putea bucura de toată istoria pe care o regăsești în hărțile de acolo. Este muzeul meu preferat din București, deoarece de fiecare dată descoperi ceva nou. Îl recomand din tot sufletul. Consider că acest muzeul se află printre locurile neștiute din București.

Strada Pictor Arthur Verona

Pe această străduță, la un anumit interval de timp, pereții au parte de un nou graffiti. Sunt fascinată de ea și mereu când ajung prin zonă trec să văd dacă e ceva schimbat. De data asta am avut noroc și zidurile aveau câte un graffiti proaspăt făcut.

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”

Eu îl consider un adevărat parc și îmi place să admir diferite case din toată România. Mă relaxează să mă plimb pe acolo și partea frumoasă e că poți merge de mai multe ori, fără să te plictisești, pentru că mereu descoperi altă parte din acest muzeu. Se întinde pe o suprafață destul de mare și este localizat în Parcul Herăstrău.

Captive Escape Room

A fost cea mai tare experiență din ultima perioadă. Inițial, trebuia să merg de ziua mea, în martie, la un escape room, dar atunci eram în starea de urgență și mi-am petrecut aniversarea în casă (am și scris un articol despre acea experiență de pandemie). Speram ca totul să revină la normal și să pot ajunge, însă, chiar dacă nimic nu e la locul lui, totuși am putut merge la Captive Escape Room. Vă recomand, dacă n-ați avut până acum ocazia să încercați, pentru că este foarte palpitant, îți pune mintea la contribuție și adrenalina ajunge la cote maxime. Eu am fost, după cum va spuneam, la Captive Escape Room și am făcut două camere: H2OUT și LANGDON’S CHALLENGE. Mai multe nu vă dezvălui, pentru că nu vreau să vă dau niciun indiciu, dar consider că genul acesta de activitate este un exercițiu benefic pentru a-ți crește încrederea de sine.

Muzeul Național de Artă – Galeria de Artă Europeană

În cazul în care vreți să vă delectați cu ceva frumos, vă recomand acest muzeu. Eu am vizitat doar Galeria de Artă Europeană, însă există mai multe galerii pe care le puteți vizita. Să luați în calcul că va dura destul de mult să-l parcurgeți în totalitate. Eu am stat aproximativ două ore și am vizitat doar o singură galerie.

Fântânile din Piața Unirii

Renumitele fântâne din București, mai exact de la Piața Unirii chiar sunt fascinante, deși le tot vedeți pe rețelele de socializare. Dacă nu ați avut ocazia să le admirați seara, eu spun că ar fi interesant să mergeți și să vă bucurați de jocurile de lumini și de culori pe care vi le oferă.

  • Save

Scările fericirii & Ceainăria Infinitea

Se găsesc fix lângă Ceainăria Infinitea, o ceainărie la care merită să mergeți și despre care am scris într-un articol anterior. Scările sunt un loc minunat pentru poze, sigur ați mai văzut poze de acolo și poate nu știați unde este (se află pe strada Strada Doctor Grigore Romniceanu 7). După un shooting reușit, trebuie să încercați și un ceai gustos de la Infinitea. Și ele se numără printre acele locuri neștiute din București.

Manufaktura, M60, Emozia

Pentru iubitorii de cafea am mai găsit două locuri ce merită încercate, și anume Manufaktura și M60. Chiar mi-au plăcut sortimentele de cafea pe care le au și simțeam nevoia de a descoperi cafenele noi. Și nu uitați de Emozia Manifesto și Emozia Apartamento, două locuri de suflet, care mă liniștesc mereu.

Treevi Pizza Al Taglio Victoriei

Să nu uităm de acest loc în care se găsește o pizza extrem de delicioasă. Se află în mai multe părți din București aceste localuri, însă eu îl frecventez pe cel din zona Universității. De cele mai multe ori îmi iau la pachet și mănânc pe o banca din Centrul Vechi, mai exact pe băncile de lângă Muzeul Național de Istorie a României (pe care, dacă nu l-ați vizitat, merită să o faceți după ce savurați acea pizza gustoasă).

Sper că v-a plăcut, că v-am stârnit interesul și că veți lua și voi la pas Bucureștiul, chiar și în această vreme de pandemie, însă cu mai multă grijă. Pentru cei care nu sunt din București, după ce vor veni timpuri mai prielnice, vă aștept să vizitați acest mic Paris care a devenit a doua mea casă. Plimbare plăcută și revin cu un nou articol cât mai repede.

locuri neștiute din București - Graffiti
  • Save
  • Save
Scroll to Top
Share via