Hei! Hei!! Am revenit după o pauză în care m-am refăcut după o sesiune lungă. Însă, imediat am început semestrul al doilea. Un haos total! Îmi era dor să scriu, să simt că interacționez cu tine și să observ că te încântă ce descoperi pe aici.

M-am gândit să reîncep cu o recomandare, fiind vorba de 6 cărți care mi-au schimbat viziunea în 2019. În ultimul timp mi-am propus să citesc cât mai mult. Chiar a trecut ceva timp de când nu ți-am mai povestit despre cărțile pe care le-am descoperit. Îți amintești de articolul respectiv? Chiar și de filmulețul pe care l-am făcut atunci?

Nu te mai țin în suspans și voi începe aleatoriu să ți le prezint.

Magia ordinii – Marie Kondo

Încep prin a-ți spune că această carte chiar mi-a schimbat felul de a-mi organiza casa, implicit viața. Metoda „KonMari” te învață să aplici trei principii de baza: simplifică, organizează și depozitează. Ți se va părea amuzant la început, uneori chiar te vei șoca, dar dacă începi cu pași mici chiar vei observa că funcționează. Cum am spus, va fi benefic atât pentru minte, cât și pentru suflet.

Vei căpăta mai multă încredere în tine, vei avea mai multă energie și te vei simți mai motivat. Sunt bucuroasă că am învățat cum să împăturesc hainele într-un mod eficient și cum pot să scăp de tonele de hârtii inutile. Pe parcursul acestei cărți te vei întreba dacă obiectele ce te înconjoară te ajută să avansezi în viață sau te țin atașat de trecut. Țin să te anunț că a apărut și un serial pe Netflix, însă îți recomand să citești mai întâi cartea.

Descoperire. Emoție. Iubire. Altruism. Comunicare - Magia Ordinii
 • Save

Oscar și Tanti Rroz – Eric-Emmanuel Schmitt

Dacă vrei ca pentru câteva ore să te transpui într-o poveste extrem de emoționantă și frumoasă, Oscar și Tanti Roz e cartea pe care o recomand cu căldură. Aceasta recreează universul infantil și te face să zbori pe aripile copilului ce se află în sufletul tău. E o poveste ce m-a făcut să plâng și să suspin de fiecare dată când vorbesc despre ea. Te las să-i descoperi farmecul și înțelesul.

outputname
 • Save

Obține ghidul meu complet de călătorie gratuit!

 • Save
outputname
 • Save

Obține ghidul meu complet de călătorie gratuit!

 • Save
Descoperire. Emoție. Iubire. Altruism. Comunicare - Oscar si Tanti Roz
 • Save

Tatuatorul de la Auschwitz – Heather Morris

Șocant. E tot ce pot spune. O carte ce și-a lăsat amprenta profund peste gândirea și inima mea. Se bazează pe povestea reală a tatuatorului de la Auschwitz- Birkenau, Ludwig Eisenberg (Lale) și a femeii pe care a iubit-o, Gisela Fuhrmannova (Gita).

Lale, evreu slovac, acceptă slujba de a fi tatuatorul ce trebuie să-și înțepe până la sânge semenii, deoarece este conștient că este singura lui șansă de a supraviețui. Acești doi oameni obișnuiți au trăit vremuri ieșite din comun, cărora li s-au luat libertatea, demnitatea, familiile, chiar și numele au fost înlocuite cu niște numere verzi-albăstrui ce i-au urmărit toată viața.

Lale și Gita au demonstrat că iubirea învinge, indiferent de locul și timpul ce se așterne în fiecare zi. Pe parcursul cărții am simțit un amalgam de sentimente: de ură, de frică, de uimire, de tristețe, dar și de bucurie. E printre cărțile mele preferate, dar și marcante, aș putea spune și clar e o carte ce mi-a schimbat viziunea asupra vieții.

cărți care mi-au schimbat viziunea - Tatuatorul de la Auschwitz
 • Save

Minciuni pe canapea – Irvin Yalom

Este una din cărțile care m-a captivat încă de la primele pagini. Este un roman despre psihanaliză, despre viața psihiatrului, despre trăirile și experiențele pe care le experimentează cu fiecare pacient. Prezintă într-un mod interesant emoțiile, vulnerabilitatea în fața singurătății, nevoia de iubire a unor personaje ce conturează o realitate ce dezvăluie cauzele profunde ale problemelor care ne macină. Încă nu am terminat-o de citit, pentru că am fost în vizită în Cărturești și nu m-am putut abține din a-mi cumpăra „Tatuatorul de la Auschwitz” și atât mi-a trebuit, să deschid prima pagină. După cum ai văzut mai sus, am terminat-o deja de citit și acum m-am reîntors la „Minciuni pe canapea” (imediat o voi savura în totalitate).

cărți care mi-au schimbat viziunea - Minciuni pe canapea
 • Save

Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege – Jacques Salomé

„Pentru a comunica mai bine cu ceilalți trebuie să știu să comunic cu mine însumi”. Este una din cele mai potrivite cărți pentru a învăța un lucru esențial, și anume, să ne definim așa cum suntem în realitate, nici mai buni, nici mai rai. De cele mai multe ori, din impulsivitate, începem să dăm vina pe noi sau pe alții, pentru că nu merge ceva bine în viața noastră, însă, de fapt, de cele mai multe ori problema e una destul de evidentă, și anume: deficiența de comunicare.

Despre aceasă problemă reală, des înâlnită voi scrie un articol separat, dar până atunci chiar îți recomand cartea, pentru că oferă mijloace practice pentru a depăși acest disconfort.

Daca m-as asculta m-as intelege
 • Save

Închei prin a-ți spune ce carte se află pe lista mea și așteaptă să fie citită. Voi reveni cu un review și pentru ea. Până atunci îți las o prezentare pe care am găsit-o și eu pe Google. Din câte am observat multă lume o citește sau a citit-o. Am auzit lucruri și idei frumoase extrase de acolo, iar persoanele care au citit-o au spus că e una din cărțile care i-au făcut să aibă o viziune diferită asupra propriei vieți.

Puterea prezentului – Eckhart Tolle

„Puterea prezentului cuprinde un sistem de convingeri conform căruia este benefic să trăim ancorați în prezent. Filozofia cărții pledează pentru debarasarea de «corpul-durere», o forță distructivă pe care o exercită mintea și ego-ul asupra corpului. 

În cărțile sale, Tolle nu urmărește inducerea unei transformări spirituale subite în rândurile cititorilor, ci dorește, mai curând, să împărtășească o viziune complexă asupra psihologiei umane, ale cărei rădăcini merg până la budism, hinduism și islamul sufit. Majoritatea oamenilor nu trăiesc cu adevărat în prezent, având senzația că momentul următor este mai important decât cel actual. Pentru unii, este cu adevărat revelator să conștientizezi că-ți trăiești viața chiar acum.”

cărți care mi-au schimbat viziunea - Puterea prezentului
 • Save

Sper că a fost un articol util și aș fi extrem de fericită să văd că măcar una dintre cărțile prezentate ți-a deschis apetitul pentru citit. Mi se pare un mod de relaxare, o deconectare de la prezent, o transpunere într-o lume a cuvintelor ce transmit emoții, informații și curiozități. Aștept poze și păreri despre ele! Spor la citit! 

 • Save

About The Author

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Share via
Copy link
%d