23 – O zi de naștere atipică

Bucureștiul e amorțit, străzile sunt goale, iar pe fundal se aud salvările. Un decor destul de sinistru, am lacrimi în ochi și oftez, gândindu-mă cum s-a schimbat totul atât de brusc și rapid. Mi-e frică și incertitudinea mă face să fiu anxioasă. Oare ce se va întâmpla? Cum va fi mâine? Cum va fi peste o lună?

Ceasul arată ora 00:00. La mulți ani, mie! 23… Acum câteva zile nu m-aș fi gândit că îmi voi petrece ziua de naștere în casă, însă asta e cea mai bună soluție în momentul de față. Nici nu mai știu de când n-am ieșit din casă, dar sigur de mai bine de o săptămână. Am grijă de mine, dar și de cei din jurul meu. Sunt în București, departe de ai mei, însă consider că e mai bine ca o perioadă să stăm departe de tot și să acceptăm că e singura șansă pentru a scăpa cu bine peste această încercare. Deși mi-aș dori să fiu acasă, să mă bucur de ai mei, nu am vrut să merg cu autocarul sau cu trenul, așa că am ales să stau aici. E dificil, dar nu imposibil.

Nu prea știu cum să mă comport sau cum să primesc urările, dar voi încerca să găsesc normalul în tot haosul acesta. Dacă mi-am pus dorințe? Da, nu sunt egoistă și îmi doresc ca totul să treacă și să fim sănătoși, mult mai conștienți de problemele reale, mai atenți la noi și la ceilalți.

Un nou stil de viață

Ieri am avut o zi puțin mai „ciudată”, deoarece mi-am dat seama cât sunt de neputincioasă. Eu stau în casă, însă nu toată lumea a înțeles cu ce ne confruntăm. Unii își fac provizii, cumpără fără să mai gândească rațional, alții cred că lor nu li se poate întâmpla. De ce nu putem să ne protejăm și să stăm în casă? Să ne odihnim, să facem sport, să citim, să gătim, să transformăm această perioadă într-un timp pentru noi, în care ne ascultăm sufletul, mintea și învățăm să apreciem tot ce ne înconjoară. Vă rog, stați în casă, dacă nu sunteți nevoiți să ieșiți! Fiți responsabili și nu luați în râs ceea ce se întâmplă!

Îmi doresc ca totul să revină la normal, să mă bucur de natură, de plimbările lungi prin parc, de tot ceea ce este în jurul meu. Mi-e dor să fiu cu ai mei de ziua mea, însă sunt conștientă de riscul la care aș fi expusă. Amintiți-le celor dragi să stea în casă și explicați-le că e cea mai bună opțiune. Mergeți la cumpărături, dar cumpătat, nu lăsați panica să pună stăpânire, păstrați-vă calmul și luați toate măsurile de siguranță.

Totul va fi bine!

În timp ce scriu salvările încă se aud pe fundal, închid ochii și repet „Totul este bine!”. Încerc să-mi ridic moralul în fiecare moment, asta trebui să faceți și voi. Zi de zi caut diferite activități care să mă distragă de la valul de informații. Meditația și sportul ajută cel mai mult în momentele astea. Există tot felul de aplicații pe care le puteți descărca și să vă relaxați. De asemenea, puteți căuta rețete sănătoase și să gătiți, dar subliniez, sănătoase. Nu exagerați cu mâncarea și încercați să păstrați un echilibru, pentru că veți regreta toate mâncărurile nesănătoase la care ați recurs fie din comoditate, fie din plictiseală sau din stres.

Pentru a ieși din această stare, am tot primit faze amuzante legate de cei născuți lunile astea și chiar m-am distrat, dându-mi seama că am destul de multe oglinzi prin casă și aș putea face și eu la fel (sigur ați tot văzut pe Internet aceste glume.

23. Inchisă în casă. Pablo Escobar meme alone birthday coronavirus
  • Save

Tu ce faci perioada asta? Cu ce îți ocupi timpul? Sper că stai în casă, că ești responsabili și că ai grijă de tine! Vreau să revin cu mai multe articole interesante aici, pe blog, așa că aștept idei. Până atunci, ne vedem pe Instagram! La mulți ani, mie! Îți doresc tot ce-mi doresc eu, sănătate, putere de muncă și multă iubire. 23, surprinde-mă! Be careful!

  • Save

Obține ghidul meu complet de călătorie gratuit!

  • Save
  • Save

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Share via
Copy link