10 locuri de vizitat în București în weekend

A trecut ceva timp de când nu ți-am povestit despre ce locuri interesante am mai descoperit prin București, mai exact de la primul articol. Ha ha! Îmi place mult să mă plimb și să explorez orice loc în care mă aflu. Pot spune că am luat la pas Bucureștiul (aplicația care măsoară pașii poate confirma asta 😆 ). Credeam că nu voi mai descoperi nimic nou, însă m-am înșelat. Îți recomand să te plimbai, uneori chiar și la pas alert, în cazul în care vremea nu prea te lasă să te bucuri de București din exterior. Așa că cele mai multe locuri despre care îți voi vorbi pot fi admirate din interior, de la căldură. Să înceapă distracția, adică recomandările!

Ceainăria Infinitea

Ceainăria Infinitea este situată pe Strada Doctor Grigore Romniceanu 7. Pe o vreme friguroasă în care tot ce ai vrea să faci e să stai la căldură și să bei un ceai, Infinitea este unul din locurile care te poartă într-o poveste specială, într-un decor pe care eu până atunci nu-l mai văzusem. Ceainăria este amplasată într-o casă veche, un ambient care te invită să te deconectezi de agitația de afară și să te destinzi cu o ceașcă de ceai din diferite colțuri ale lumii și nu numai, deoarece are un meniu diversificat. Este frumos să mergi și pe timp de vară, pentru că are o terasă ce este la fel de specială precum e interiorul.

Cereal Crunch

Cereal Crunch se află pe Bulevardul Națiunilor Unite 3 și prezintă un concept pe care nu l-am mai întâlnit și de care nu știu să mai existe și în altă parte. Ce presupune acest concept? Când pășești în casa lor descoperi o lume a copiilor, pentru că vei găsi un perete întreg plin cu cereale pe care le întâlnești în România, dar în mare parte sunt cele care nu există în România (tocmai acesta este și farmecul 😛 ). Personalul este extrem de drăguț și te ajută să-ți alegi cerealele în funcție de preferințele papilelor tale gustative (atunci când ajungi la acele sortimente te blochezi). La fel este și în cazul alegerii laptelui. De exemplu, eu având intoleranța la lactoză (ai mai aflat un lucru despre mine 😆 ) am fost surprins plăcută să văd că au și fără lactoză. Poți chiar să-ți și colorezi laptele și să ai un curcubeu delicios în castronul tău. YUMMY! Poftă bună!  😀 

Graffiti – Strada Pictor Arthur Verona

  • Save

Obține ghidul meu complet de călătorie gratuit!

  • Save

Îți mai aducoi aminte că în primul articol ți-am povestit de graffiti de pe Strada Arthur Verona? Ei bine, pentru a nu te sătura de cele de atunci, acum sunt altele și chiar merită văzute. Îmi place mult acest tip de artă, e un mod diferit de exprimare. Să știi că ele se schimba la diferite intervale de timp și mereu vei descoperi o altfel de stradă, de care nu te saturi niciodată.

French Revolution

Nu ai fost până acum la French Revolution? Dacă vrei să testezi un ecler extrem de gustos, French este locul perfect. Niciodată nu am mâncat un ecler mai bun cum am mâncat aici. Sunt foarte multe sortimente și încerc să- mi iau de fiecare dată alt tip (uneori vei întâlni și produse în ediție limitată, depinzând de anumite evenimente sau perioade ale anului, dar dacă te vei uita pe rețelele de scoializare sau pe siteul lor, cu siguranță vei fi la curent). Se află pe Bulevardul Aviatorilor 8A, dar și pe Strada Constantin Esacru 1.

Muzeu Național de Istorie a României

Muzeu Național de Istorie a României de pe Calea Victoriei 12 te invită să petreci câteva ore cu gândul în trecut și să-ți bucuri ochii, dar și sufletul cu multe informații utile și prezentate într-un mod inedit și interactiv. Am admirat niște bijuterii deosebite, dar și tot felul de accesorii din acel timp. Vei observa cum în câteva ore poți parcurge perioade importante din istoria lumii, nu doar a Romăniei. E cu adevărat un loc special.

Palatul Suțu

Palatul Suțu completează decorul Bulevardului Ion C. Brătianu 2 și mi-a stârnit sentimente diverse, de la bucurie, tristețe, dar și de mândrie și ură. Este prezentată istoria în toate etapele sale. Am fost fascinată cum era descrisă perioada comunistă și toate poveștile auzite se concretizau acum în diferite obiecte, imagini, documente. Arhitectura palatului este una deosebită, de o frumusețe rară. Nu știu cum au trecut două ore în acest loc, dar pot spune că mi-am îmbogățit cultura generală și mi-am satisfăcut în același timp anumite curiozități.

Cum probabil te-ai obișnuit, nu pot să închei articolul dacă nu îți mai arăt și alte poze cu diferite locuri de prin acest București ce așteaptă să fie descoperit.

Casa Melik

Muzeul Național al Satului „Dimitri Gusti”

Parcul Carol I și Castelul Vlad Țepeș

Diferite case vechi

Chiar mi-a fost dor să  împărtășesc cu tine ceea ce am mai văzut prin București, mai ales că n-am mai făcut  asta de la primul articol. Sper că a fost unul util și că ți-am dat idei în cazul în care vremea nu te lasă să faci plimbări lungi, iar dacă nu ești din Bucuresti, sper că ți-am stârnit curiozitatea și vei face o excursie. Până la următorul articol, ne vedem pe Instagram, dar și pe Facebook, unde mai postez locuri pe care le mai descopăr și care merită a fi vizitate. ♥

  • Save

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Share via